1. IC VLAK SLOVENKA SLÁVNOSTNE POKRSTILA PRVÁ DÁMA SILVIA GAŠPAROVIČOVÁ
Napísali o nás 2008

E. JUDÍNYOVÁ, moderátorka:
"Na trati Bratislava - Košice bude premávať nový vlak s názvom Slovenka. Vyprevadiť do života ho prišla rovno prvá dáma pani Silvia GAŠPAROVIČOVÁ.
Smotánka už bola svedkom krstu všelijakých netradičných vecí a projektov, ale teraz máme za sebou ďalšiu originálnu skúsenosť. Okrem toho, že vám môžeme ukázať salónik, v ktorom na vlaky čakajú prezidenti a iní prominenti, boli sme svedkami príchodu vlaku, ktorý je zo všetkých slovenských najkrajší InterCity Slovenka. Dámy, ktoré za týmto nápadom stoja, si za krstnú mamu vlaku vybrali hneď prvú dámu Silviu GAŠPAROVIČOVÚ. Po krste si všetci Slovenku obzreli, pochopiteľne, že ako každá Slovenka, aj táto zaujala."

Silvia GAŠPAROVIČOVÁ, manželka prezidenta SR:
"Celý priestor vagónov je veľmi taký príjemný, človek má až tak chvíľami pocit, že je v lietadle, takže je to niečo iné ako sme boli zvyknutí doteraz."

E. JUDÍNYOVÁ:
"Prvá dáma nemá s cestovaním vo vlaku veľa skúseností, ale Mária REHÁKOVÁ sa vlakom nacestovala dosť. Samozrejme, hovoríme o pekných pár rokoch dozadu."

Mária REHÁKOVÁ:
"Ja som z Banskej Bystrice, tak som cestovala Banská Bystrica Bratislava vlakom. No a to sa nedá porovnať."

E. JUDÍNYOVÁ:
"Dámy po celý čas sprevádzal riaditeľ Železničnej spoločnosti, ktorý by si podobnú udalosť určite raz zopakoval."

Milan CHÚPEK, generálny riaditeľ, Železničná spoločnosť Slovensko:
"Po dlhej dobe som mal možnosť sa stretnúť s krásnymi dámami, ktoré boli aj veľmi príjemná spoločnosť a trošku som si odpočinul od tých bežných starostí, ktoré máme."

E. JUDÍNYOVÁ:
"Je fajn, že sa pán riaditeľ v tejto spoločnosti cítil dobre, pretože ich plány ani zďaleka nekončia a keby všetko vyšlo podľa predstáv, cesta z Bratislavy do Košíc a späť by bola pre každú dámu príjemnou časťou dňa."

Mária MIKOVÁ, šéfredaktorka časopisu Slovenka:
"Ja by som vlastne chcela, aby v tomto vlaku si cestujúci oddýchli nielen pri čítaní časopisu, ktorý tu bude, ale taktiež by som chcela, aby v jednom vozni si mohli dámy oddýchnuť napríklad pri dobrej masáži."

E. JUDÍNYOVÁ:
"Tak teda držíme palce a lístok na príjemnú jazdu si rezervujeme už teraz."