Ako sme boli v Prezidentskom paláci
Napísali o nás 2007

Sloh Samka Hachlinca

Family cup je súťaž, kde sú tieto amatérske športy: lyžovanie, tenis, plávanie, kolieskové korčule, bicykle. Všetky športy sú buď dvoj- alebo trojgeneračné, okrem tenisu, ten je dvojgeneračný. Zatiaľ najmladší účastník bol môj bratranec Jakubko Hachlinec, ktorý mal len 5 týždňov spiaci vo vaničke. Plával s tatom Branislavom a starým otcom Jaroslavom, takže tím tvorila 3-generačná rodina.

Ja tiež chodím pretekať vo všetkých športoch, okrem tenisu. Minulý rok som vyhral medailu z plávania - 3. miesto a z bicyklovania tiež 3. miesto. Dostal som aj diplom. Moja mamina vyhrala z lyžovania 2. miesto a tento rok 3. miesto. Tento rok sa mi bohužiaľ nepodarilo nič vyhrať, lebo tam boli strašne vytrénovaní súperi. Škoda, že môj spolužiak Miro Škulec už nechodí na Family Cup, ale mám tam aspoň kamaráta Jura Zemiaka, s ktorým veľmi súperím.

14. decembra 2007 som bol v Prezidentskom paláci za manželkou prezidenta SR pani Silviou Gašparovičovou. Išli sme si sadnúť do rokovacej siene, kde nám obsluha doniesla: dospelým kávu, deťom čaj. Mali sme rokovanie o športoch. Boli tam tri víťazné rodiny: Bubelovci, Veteškovci a namiesto Adamčíkovcov Hyžákovci. A samozrejme my organizačný 4-členný štáb. Ja, mamina, zástupca riaditeľky FC a samozrejme riaditeľka FC.

Zabával som sa s Matúšom Hyžákom, keď som sa na neho pozrel, hneď sa začal rehotať. Mal som odovzdať kvety pani Silvii Gašparovičovej, ale som sa hanbil, tak to odovzdala Viktorka Vetešková.
Zaujalo ma fotenie pri vianočnom stromčeku v prezidentskej sále. Zaujali ma aj lustre, lebo boli z pekného vylešteného krištáľu. Mal by som pochváliť pána prezidenta, že má pekné veci a pekný nábytok.

Fotil som sa pri vojenskej stráži, keď som na nich kýval, tak sa ani nepohli, iba žmurkli očami. Boli strašne vysokí. Dva krát ako ja.

Keď sme odchádzali, dostali sme tašky, kde bola vlajka SR a vnútri boli sladkosti, podpis a fotka pani Silvii Gašparovičovej, ceruzka s nápisom kancelária prezidenta SR, návštevy pána prezidenta SR v iných štátoch, napr. s pápežom Benediktom XVI., čiernobiela fotka pri písaní pána prezidenta SR v jeho kancelárii.

Ešteže mám ten podpis pani Silvie Gašparovičovej, lebo som to sľúbil Mirovi Škulcovi. Sľúbil som mu síce pána prezidenta SR, ale povedal, že mu bude stačiť aj tento.
Keď sme vchádzali, kontrolovali nás v ako keby búdkach, kabelky a tašky dali na pás, potom to vošlo pod búdku, kde skontrolovali lejzrovým svetlom, či tam nie sú zbrane. Potom sme si išli odložiť kabáty a bundy do miestnosti, kde sa odkladajú. Bola tam vynikajúca obsluha, veľmi sa mi to tam páčilo.

Som rád, že ma zobrali, aspoň som sa mohol uliať zo slohu. Ale potom som zistil, že musím písať sloh o tom, ako som bol v Prezidentskom paláci.