Aktivity Nádacie Silvie Gašparovičovej
Napísali o nás 2007

B. KORÓNI, moderátor:
"Téma domáceho násilia je na Slovensku hojne diskutovaná, najohrozenejšími skupinami sú v tomto prípade najmä ženy a deti. Svoje aktivity na potlačenie nepriaznivého trendu vyvíja aj nadácia Silvie GAŠPAROVIČOVEJ pod názvom "Vzdelanie a zdravie pre všetkých."
I. KVAČKAJ:
"Manželka slovenského prezidenta Silvia GAŠPAROVIČOVÁ so svojou nadáciou zriadila a uviedla aj do prevádzky už krízové centrum pre obete domáceho násilia. Slovenská nadácia Silvie GAŠPAROVIČOVEJ Vzdelanie a zdravie pre všetkých svojím projektom oslovila aj automobilky, pretože centrum je trochu vzdialené a je potrebné pacientky previezť z miesta prvého kontaktu, napríklad v Bratislave je to v nemocnici na Mickiewiczovej ulici, ale aj odviezť mamičky a deti k lekárovi, či školopovinné deti do škôl. Krízovému centru práve dnes odovzdal Ľubomír HABALA, zástupca jednej významnej japonskej automobilky na Slovensku, kľúče od auta na splnenie aj týchto spomínaných dopravných úloh. Silvia GAŠPAROVIČOVÁ ocenila pomoc automobilky pre krízové centrum, kde už podľa slov jeho riaditeľky Dany KIŠOVEJ prijmú už v piatok ďalšiu obeť domáceho násilia. Nadácia zabezpečuje telefonickú linku, ubytovanie, stravovanie, ale aj vzdelávacie programy pre získanie zamestnania v nových životných podmienkach pre mamičky. Prvá dáma Silvia GAŠPAROVIČOVÁ je presvedčená, že pomoc obetiam domáceho násilia si zaslúži našu pozornosť, ale hlavne pomoc tých, ktorým obete nie sú ľahostajné. Pomáhať by sme mali všetci, ale treba hľadať aj možnosti prevencie domácemu násiliu, zdôraznila Silvia GAŠPAROVIČOVÁ."
STORIN