Mikuláš v Prezidentskom paláci
Tlačové správy 2009

V Prezidentskom paláci sa aj tento rok rozdávali mikulášske darčeky. Prezidentský pár privítal dňa 7. decembra 2009 deti z troch detských domovov - z Michaloviec, Horného Kelčova a Malaciek. Malý Ivanko Galba z detského domova Macejko v Malackách spolu s pani Silviou Gašparovičovou slávnostne rozsvietili vianočný stromček vo Veľkej sále, na prednom nádvorí, ako aj vianočnú svetelnú výzdobu Prezidentského paláca v Bratislave. Sídlo prezidenta sa tak zahalilo do vianočného šatu.

Mikuláš zavítal medzi deti s plnými vrecami darčekov. Tie si však deti museli zaslúžiť, čo aj patrične dokázali svojimi básničkami a krásnymi predvianočnými piesňami či vinšami. Ani deti však neprišli s prázdnymi rukami. O tom, že sú veľmi šikovné a talentované, sa mohol presvedčiť aj prezidentský pár. Imro z detského domova Macejko prezidentovi namaľoval kaštieľ v Malackách, deti z Horného Kelčova a z Michaloviec priniesli ručne robené medovníky.
Na budúci rok sa na prezidentský pár môžu tešiť deti z detských domovov v Trnave, Istebnom a v Nižnej Kamenici.

Slovenská nadácia Silvie Gašparovičovej - Vzdelanie a zdravie pre všetkých zároveň ďakuje všetkým sponzorom podujatia, ktorí tak pomohli rozžiariť detské očká detí z troch detských domovov: Chipita Slovakia s.r.o., Kraft Foods Slovakia, a.s., Fond Tesco, n.f., I.D.C. Holding, a.s., Galafruit&Co. s.r.o.