Mikulášske stretnutie pre deti z detských domovov v Prezidentskom paláci
Tlačové správy 2011

Stretnutie detí z detských domovov s prezidentom Ivanom Gašparovičom a jeho manželkou Silviou Gašparovičovou sa už stalo v Prezidentskom paláci tradíciou. Deti čakali na slávnostné rozsvietenie vynoveného slávnostného osvetlenia paláca i vianočného stromčeka už po ôsmykrát.
Tento rok prezidentský pár dňa 6. decembra 2011 privítal deti z detských domovov z Detského mestečka Trenčína - Zlatoviec, z detského domova v Žitavciach a z detského domova z Košíc. Úlohy rozsvietiť vianočný stromček aj slávnostné osvetlenie paláca sa zhostil krojovaný chlapček zo zlatovského detského domova - malý Alexander Sabo.

Deti venovali prezidentskému páru a početným hosťom svoje dary v podobe ukážok moderného tanca, spevu, dramatizácie vianočného príbehu, či folklórneho pásma vianočných vinšov. Ivan Gašparovič s manželkou Silviou ešte dostal aj drobné darčeky od detí v podobe medovníkového domčeka, kresieb, či vlastnoručne zhotovených vianočných ozdôb.

Deti z detských domovov potom vylosovali detské domovy, ktorých chovanci navštívia mikulášsku slávnosť v Prezidentskom paláci na budúci rok. Budú to deti z detských domovov Sv. Hofbauera v Podolínci, detského domova Slniečko v Polomke a detského domova Nádej zo Serede.

Mikulášske darčeky deťom potom rozdal prezidentský pár, ktorý pomáha deťom z detských domovov nielen na Mikuláša, ale po celý rok.