Novinky v projekte Život bez násilia
Tlačové správy 2007

Slovenská nadácia Silvie Gašparovičovej - Vzdelanie a zdravie pre všetkých aj v roku 2007 pokračuje v dlhodobom projekte Život bez násilia, ktorého hlavným cieľom je pomoc obetiam domáceho a spoločenského násilia v krízových situáciách, individuálna pomoc pri riešení ich situácie. Generálnym partnerom tohto projektu je Philip Morris Slovakia s.r.o.

Nadácia sa snažila získať ďalších partnerov pre tento projekt. Po oslovení viacerých predajcov áut sa ozval pán Habala, manager MSC - SUZUKI SLOVENSKO. Táto spoločnosť bezplatne zapožičala Slovenskej nadácii Silvie Gašparovičovej - Vzdelanie a zdravie pre všetkých auto Suzuki Ignis, ktoré sa využíva pre potreby krízového centra.

Naďalej funguje telefonická non-stop linka pomoci. Možno konštatovať, že čoraz viac ľudí hľadá pomoc a radu.
V Krízovom centre sme ubytovali prvú obeť násilia - ženu s dieťaťom, ktorej sa poskytuje nepretržitá starostlivosť a pomoc. Pripravuje sa ubytovanie ďalšej týranej ženy, ktorá je momentálne hospitalizovaná.

Dňa 1. augusta 2007 Slovenská nadácia Silvie Gašparovičovej - Vzdelanie a zdravie pre všetkých otvorila Miestnosť prvého kontaktu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Bratislava na Mickiewiczovej ulici č.13 pre Západoslovenský región, ktorá je určená pre všetky obete domáceho a spoločenského násilia. Zatiaľ sa dá dovolať cez linku pomoci 033/647 33 33.