Prezidentka nadácie na Dni slovenských podnikateliek
Tlačové správy 2005

V piatok 2. septembra 2005 Silvia Gašparovičová pozdravila účastníčky Dňa slovenských podnikateliek a manažériek, ktorý v Leviciach zorganizovalo občianske združenie Top centrum podnikateliek. Prezidentka nadácie ocenila iniciatívu organizátorov usporiadať toto podujatie, ktoré, ako povedala vo svojom príhovore, chápe nielen ako príležitosť žien - podnikateliek prezentovať sa, hovoriť o svojich úspechoch a problémoch, ale je to fórum aj na výmenu skúseností a budovanie spolupráce. Podotkla, že žena to má v podnikaní oveľa ťažšie
ako muž, pretože sa žiaľ stretáva s predsudkami a pritom má zodpovednosť aj za rodinu.
" Po svojich cestách na Slovensku som sa stretla s mnohými úspešnými ženami, ktoré sa vyšvihli vysoko na spoločenskom rebríčku, hovorí sa o nich, píše sa o nich, prispievajú k rastu našej ekonomiky. Som presvedčená, že aj viaceré z Vás sa čoskoro uplatnia vo verejnom živote vo významných politických či štátnych funkciách, kde je podiel žien stále veľmi nízky",
povedala prítomným prezidentka nadácie Silvia Gašparovičová.

Jednou z tém podujatia bola aj téma budovania medzinárodnej spolupráce, o čom svedčí, že sa podujatia zúčastnili aj podnikateľky zo zahraničia, ako napríklad z Rakúska a Nemecka. Pani Dagmar Steinmetz hovorila o Svetovom zväze podnikateliek, ktoré združuje podnikateľky z krajín všetkých kontinentov. Slovenské združenie podnikateliek by malo byť v tomto roku prijaté za člena tejto organizácie, čo bude znamenať prepojenie s obchodnými trhmi jej členských krajín a ekonomický prínos pre Slovensko.