Prijatie pani Mimi Danihel
Tlačové správy 2007

Pani Silvia Gašparovičová prijala dňa 3. októbra 2007 v Prezidentskom paláci pani Mimi Danihel, pochádzajúcu z Ameriky, ktorá je významnou podporovateľkou rozličných charitatívnych a medicínskych projektov na Slovensku.

Okrem stretnutia v paláci obe dámy navštívili Detské kardiocentrum na Limbovej ulici v Bratislave, kde boli v minulosti zakúpené prístroje na jednotku intenzívnej starostlivosti pre najmenších pacientov práve z finančných prostriedkov Lea a Mimi Danihelových.

Po tomto stretnutí obe dámy navštívili Národný onkologický ústav na Klenovej ulici v Bratislave, kde sa prostredníctvom pani Silvie Gašparovičovej i pani Mimi Danihel podarilo ešte začiatkom roka 2006 zakúpiť špeciálne doplnkové zariadenie k lekárskemu prístroju na zmrazovanie metastáz v pečeni ERBE Cryo C 6 v hodnote 6 mil. SK, ktorý sa v Národnom onkologickom ústave používal už predtým. Ako sa mali možnosť obe presvedčiť, tento prístroj už pomohol mnohým pacientom s rakovinou pečene zachrániť či predĺžiť ich životy.