Prvá ľudová akadémia
Napísali o nás 2004

KEŽMAROK (plk) - Za účasti manželky prezidenta Sylvie Gašparovičovej z nadácie Vzdelávanie a zdravie pre všetkých, Elvíry Chadimovej, majiteľky PTK Echo, zástupcov Kežmarku a Národného úradu práce otvorili včera v meste Prvú ľudovú akadémiu. Ako nám vysvetlil riaditeľ PTK Echo Ján Šajty, ľudová akadémia, ktorá bude umiestnená v ich priestoroch, umožní vzdelávať sa predovšetkým zdravotne postihnutým občanom. Prvých pätnásť, ktorých vybral Národný úrad práce z Kežmarku, sa v nej začne učiť už dnes. Kurz, ktorý potrvá do 31. mája budúceho roku, je zameraný najmä na prácu s počítačom, zdokonalenie sa v cudzom jazyku, účtovníctve a pod. tak, aby sa po jeho absolvovaní postihnutí občania mohli v rámci teleworku zamestnať doma. Dodal, že súčasne to bude aj prvé informačné centrum, kde absolventi budí dávať inštrukcie ďalším zdravotne postihnutým spoluobčanom, ktorí sa rozhodli vydať touto cestou.

Podtatranské noviny 44, 26.10.2004