REPORTÁŽE DANCETIME - Memoriál Ivanky Dvořáčkovej 2005
Napísali o nás 2005

5. júna 2005 sa v prekrásnych historických priestoroch Moyzesovej sieni v Bratislave konal druhý
ročník "Memoriálu Ivanky Dvořáčkovej", po prvýkrát v histórii tanečného športu za účasti prvej dámy SR madamme Silvii Gašparovičovej, ktorá štátnych reprezentantov SR v tanečnom športe obdarila šekom na 50.000,- Sk na nákup špeciálneho tanečného vozíčku.

Jej osobná prítomnosť na celom podujatí i čaši vína po podujatí zvýraznila jej skutočný záujem nielen o tanečný šport na vozíčku, ale i tanečný šport ako taký.

Ivanka napriek svojej diagnóze "Downow syndróm" bola nesmierne šikovná a vzdelaná. Sama pracovala na počítači, využívala internetovú sieť, nádherne maľovala a krásne tancovala. Milovala náš tanečný klub rovnako ako jeho prezident i my všetci...

Ako to už býva zvykom, organizačný team z TK "DANUBE" Bratislava a Slovenského zväzu tanečného športu na vozíčku, pripravil pre divákov nezabudnuteľný mix súťaží v tanečnom športe, exhibície majstrov SR 2005 v tanečnom športe na vozíčku a vicemajstrov sveta 2005 Juraja Adama a Petry Kolberovej, ako aj finalistov svetového pohára 2005 Petra Jasovského a Marty Križanovej. Okrem súťaží a exhibícií bol pre prítomných pripravený zaujímavý a hodnotný program s pyrotechnickými efektami.

Reprezentanti TK "DANUBE" Bratislava Radovan Karvai s Katkou Šurániovou, Peter Jasovský s Luciou Vestenickou ako i Juraj Šulhaň s Andrejkou Káčerovou patrili medzi kvalitné finálové páry týchto súťaží, an ktorých štartovali tanečné páry z Čiech, Rakúska a Slovenska.
Chceme opäť úprimne poďakovať redakcii časopisu DanceTime za prejavenú ochotu a pomoc v uverejňovaní úspechov a informácií i z oblasti tanečného športu na vozíčku.

Alexandra Kastelová
Magazín o kráse pohybu DANCETIME, srpen 2005, ročník IV, číslo 8