Silvia Gašparovičová prijala zástupcov Zvrchovaného rádu maltézskych rytierov
Tlačové správy 2005

Silvia Gašparovičová prijala dňa 22.novembra 2005 v Prezidentskom paláci delegáciu Zvrchovaného rádu maltézskych rytierov (ZRMR). Delegáciu viedol veľvyslanec ZRMR v Slovenskej republike Hugo Windisch- Graetz, ktorého sprevádzal ministerský radca ZRMR prof. Alberto Bochiccio a ďalší štyria predstavitelia. Bolo to už v poradí tretie stretnutie prvej dámy s týmito diplomatmi.

Zvrchovaný rád maltézskych rytierov má na Slovensku svoje zastúpenie od roku 1993 a je verejnosti známy hlavne svojimi charitatívnymi aktivitami. Charitatívna organizácia tzv. Maltézska pomoc, ktorá má poslanie pomáhať občanom, ktorí sa ocitli v núdzi a pomoc potrebujú tam, kde štát a príbuzní z rôznych dôvodov nemôžu pôsobiť má svoje aktivity aj na Slovensku. Veľvyslanca Windisch-Graetza zaujali projekty, ktoré Silvia Gašparovičová vo svojej nadácii realizuje a prejavil záujem o spoluprácu v oblasti charity a podpory zdravia.

Prvým spoločným projektom by mal byť projekt podpory liečby závažných kožných ochorení u detí zo sociálne slabších rodín a práve o ňom sa na utorkovom stretnutí rokovalo. Veľvyslanectvo Zvrchovaného rádu maltézskych rytierov darovalo Slovenskej nadácii Silvie Gašparovičovej- Vzdelanie a zdravie pre všetkých vzorky farmaceutických prípravkov na podporu liečby kožných ochorení, ktoré chce po ich zaregistrovaní v SR darovať prostredníctvom nadácie prvej dámy tým slovenským deťom, ktoré to potrebujú.