Silvia Gašparovičová privítala manželku generálneho tajomníka OSN
Tlačové správy 2008

Generálny tajomník OSN Ban Ki-moon pricestoval dňa 27. januára 2008 na Slovensko spoločne s manželkou Ban Sun-taek. Jeho prvý deň bol v znamení pracovnej návštevy. Večer zavítal do prezidentského paláca, kde strávil slávnostnú večeru spoločne s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom a jeho manželkou Silviou.

Kým v pondelok, dňa 28. januára 2008, rokovali manželia prvých dám o aktuálnych politických témach, ich manželky mali taktiež svoj program. Silvia Gašparovičová spolu s manželkou generálneho tajomníka diskutovali v zlatom salóniku Prezidentského paláca o projekte ľudových akadémií pre znevýhodnených občanov. Spoločne potom navštívili Základnú školu internátnu pre slabozraké a nevidiace deti na Svrčej ulici v Bratislave. Okrem čítania nechýbali zručnosti v písaní - a to aj napriek handikepu, ktorý majú. Pani Banovej sa škola páčila, no najmä spôsob výučby. Silvia Gašparovičová prisľúbila tejto škole pomoc. "Na vybavenie triedy je potrebných skoro 80-tisíc korún a v krátkom čase zakúpime do nej stolíky." Už v minulom roku prostredníctvom Slovenskej nadácie Silvie Gašparovičovej - Vzdelanie a zdravie pre všetkých pomohla vybaviť jednu triedu špeciálnymi školskými stolíkmi v hodnote 70-tisíc korún.