ŠKOLSTVO: V Bratislave otvorili prvé golfové Tréningové centrum mládeže
Napísali o nás 2007

Bratislava 4. októbra (TASR) - V poradí prvé golfové Tréningové centrum mládeže dnes otvorili v areáli Súkromného slovanského gymnázia v bratislavskej Vrakuni. Cielom centra je popularizácia golfu a vytvorenie kvalitných podmienok pre tento šport.

Centrum na minigolfovom ihrisku založila Asociácia juniorských golfistov Slovenska pod záštitou Slovenskej nadácie manželky prezidenta SR Silvie Gašparovičovej. Projekt nadácie Otvorme deťom brány na golfové ihriská, podporila Slovenská asociácia golfu. Na otvorení centra sa zúčastnila aj Silvia Gašparovičová, podlá ktorej výhodou golfu ako športu pre mládež je, že mladí ludia strávia svoj čas v prírodnom prostredí.

So založením golfového miniihriska súhlasila aj vrakunská miestna samospráva ako majiteľ pozemku bývalej materskej školy, na ktorom je miniihrisko a ktorý má škola v prenájme.
"V tréningovom centre (TC) sa dá hrať tzv. krátka hra, hra na deväť jamiek a je tu odpalisko so sieťou. V škole máme triedu s piatimi žiakmi so zameraním na golf v rámci telesnej výchovy," povedal dnes pre TASR riaditeľ školy Pavel Spišiak. Pre potreby projektu je v pláne zaškolenie vybraných učitelov telesnej výchovy. Dodal, že výstavba areálu stála 2,5 milióna korún.
Žiaci gymnázia, ktorí nenavštevujú triedu zameranú na golf, sa môžu zdokonaľovať v tejto hre mimo vyučovacích hodín. O golfový areál majú záujem aj ďalšie bratislavské školy.

vlk pa