Turnaje AJGOS vo Veľkej Lomnici
Tlačové správy 2010

Počas posledného prázdninového víkendu (28.-29.8.2010) sa v golfovom areáli Black Stork vo Veľkej Lomnici uskutočnil 2. ročník turnajov Asociácie juniorských golfistov Slovenska. Pre mnohé zo zúčastnených detí to bol ich prvý turnaj vôbec. Každý flight sprevádzal dospelý golfista, aby dohliadal na dodržiavanie pravidiel.

Prvý deň - v sobotu 28.8.2010 - sa hralo na 9 jamiek netto mix. Turnaj vyhral Samuel Hutta zo SPAGK, na druhom mieste sa umiestnil Nicolas Pavlík z TGK, ktorý si zlepšil HCP z 54 na 48 na 9. jamkách. Na treťom mieste sa umiestnil Samuel Henčel z LGK. Medzi juniorkami si domov pohár za prvé miesto odniesla Sára Vinnajová z LGK. Druhé miesto získala Alexandra Bružeňáková a na treťom mieste sa umiestnila Alexandra Daduláková z LGK so 17. Stb. bodmi.

Druhý deň sa hralo systémom Texas scramble brutto trojíc a zvíťazila trojica Alexandra Daduláková - Nicolas Pavlík - Dominika Pavlíková. Vďaka sponzorom boli deti bohato obdarené vecnými cenami.

Juniori boli nadšení hlavne z herného systému Texas scramble. Výsledky vyzerali lepšie a hra prebehla rýchlejšie. Tieto turnaje sú veľmi dôležité pre začiatočníkov hlavne kvôli strateniu ostychu z hry v turnaji a získaniu istoty pri hre a v pravidlách.