V ústrety týraným ženám
Napísali o nás 2007

Silvia Gasparovičová spolu s riaditeľom FNsP Bratislava Richardom Rašim a so zástupkyňou generálneho sponzora Philip Morris Slovakia Denisou Prokšovou prestrihli pásku pri slávnostnom odovzdaní Miesta prvého kontaktu a linky pomoci Ružový telefón (02/ 5244 2211, 033/ 647 3131) do užívania vo Fakultnej nemocnici na Mickiewiczovej ulici v Bratislave. Miesto prvého kontaktu bolo otvorené v rámci projektu Život bez násilia - linka pomoci, krízové a vzdelávacie centrum na pomoc týraným ženám. V príhovore prvá dáma aj ako prezidentka Slovenskej nadácie SG Vzdelanie a zdravie pre všetkých poďakovala všetkým za spoluprácu a dodala, že ide o spoločensky neobyčajne žiaduci projekt. "Obeť domáceho násilia sa odteraz bude mať na koho obrátiť, kam sa uchýliť a získať aj orientáciu a zaškolenie pre návrat do nového života," povedala S. Gašparovičová. Na názve Ružový telefón pre linku pomoci sa dohodla s predstaviteľkami združenia Telefóne Rosa, ktoré úspešne pomáha obetiam násilia v Taliansku už vyše 20 rokov.

časopis EXTRA PLUS október 2007