Veci za takmer štvrť milióna sa podarilo vydražiť na aukcii na Záhradnej slávnosti v prezidentskej záhrade.
Napísali o nás 2007

Predstavitelia obchodných komôr Holandska, Dánska, Francúzska, Írska, Kanady, Izraela, Rakúska, USA a ďalších, niektoré známe tváre slovenského šoubiznisu a najmä prezident republiky Ivan Gašparovič s manželkou Silviou sa zišli v prezidentskej záhrade na 6. ročníku Záhradnej slávnosti, ktorej súčasťou bola aj spomínaná aukcia. V ponuke boli nielen umelecké diela, ako napríklad olejomaľba od Martina Marka či fotografia Benátok od Karola Kállaya, ale aj niekoľko víkendových pobytov alebo práce detí zo základnej školy pre nevidiacich a slabozrakých.

V programe okrem detí z bratislavských hudobných škôl vystúpila aj tanečná skupina ExtravaDanca. Členkou tejto skupiny je aj Barbi, známa z druhej série VyVolených a z Hviezd na ľade.

Najdrahším kúskom večernej aukcie bola fotografia od Karola Kállaya, ktorá sa z vyvolávacej ceny 10 000 korún vyšplhala na vyše tridsaťtisíc. Aukcia dohromady vyniesla presne 221 500 korún, z tejto sumy sa budú prostredníctvom Slovenskej nadácie Silvie Gašparovičovej Vzdelanie a zdravie pre všetkých financovať špeciálne lavice pre ďalšiu triedu v Základnej škole pre slabozraké a nevidiace deti na Svrčej ulici v Bratislave. Prvú takto vybavenú triedu už Silvia Gašparovičová slávnostne deťom odovzdala, na druhú sa už môžu tešiť.