Visegrad Integra Cup 2005 pod záštitou Silvie Gašparovičovej
Tlačové správy 2005

Silvia Gašparovičová sa v sobotu, 12. októbra 2005 zúčastnila na najväčšom podujatí v tanečnom športe na vozíčku v histórii Slovenska, na otvorených majstrovstvách Európy a Višegradskom pohári 2005, nad ktorým prijala záštitu.

Podujatie sa konalo v prekrásnych priestoroch bratislavskej Reduty za účasti párov z jedenástich krajín Európy. Prvá dáma si pozrela kvalitné tanečné výkony zdravých párov z ôsmych krajín nášho kontinentu, rovnako aj obdivuhodné výkony párov na vozíčku. Podujatie zorganizovalo občianske združenie Slovenský zväz tanečného športu na vozíčku, ktoré sa špecializuje na priamo integrovanú paralympijskú disciplínu - tanečný šport na vozíčku.
Slovenská republika sa stala 23. krajinou sveta, v ktorej sa realizuje tento druh paralympijského športu a dosahuje vynikajúce výsledky, veď o tom svedčí i titul vicemajstra Európy 2003, finalistov majstrovstiev sveta 2004, vicemajstrov svetového pohára 2005 a víťazov medzinárodných súťaží. I na sobotňajšom podujatí Visegrad Integra Cup 2005 sa slovenským reprezentantom darilo, k ich gratulantom sa samozrejme pripojila aj prvá dáma.

To, že prvá dáma prijala záštitu nad týmto podujatím nebola náhoda. S občianskym združením SZTŠV spolupracuje Slovenská nadácia Silvie Gašparovičovej - Vzdelanie a zdravie pre všetkých už dlhšie a tanečníkom-vozíčkarom prispela na nákup tanečného vozíčka.